IPM förvärvar Vallentuna Sandblästring

03 November
Förvärvet är en del av en tillväxtstrategi

Iggesunds Plast & Målningsteknik har förvärvat Vallentuna Sandblästring. Förvärvet är en del av tillväxtstrategi att bli ett ledande ytbehandlingsföretag i Sverige.

Både IPM och Vallentuna Sandblästring är anrika och välkända företag med drygt 70 års gemensam erfarenhet av kvalitetssäkra ytbehandlingar, det vill säga blästring och rostskyddsmålning. Båda företagen är dessutom familjeägda vilket är unikt inom den här branschen. Samgåendet medför att de tillsammans har omkring 70 anställda och helt nya möjligheter att växa.

- Vi ser en klar tillväxtpotential. På tre år vill vi öka med 6-10procent per år och öka omsättningen till 100Mkr, säger Staffan Norberg, en av delägarna i Vallentuna Sandblästring. Han och delägaren Richard Johansson blir kvar i Plast & Målningsteknik under några år för att säkra övergången.

Stationerna inom företaget påminner om varandra. IPM:s bas och största station finns i Iggesund, men fasta måleristationer finns även i Gävle, Ljusdal och Falun. Och nu alltså även i Vallentuna. Förutom de fasta stationerna används mobil utrustning för entreprenaduppdrag, vilket innebär att man idag genomför uppdrag över hela landet.

- Samgåendet har stor betydelse för framförallt tryggheten i företaget, säger Peter Johansson, ägare till Plast & Målningsteknik. Med Vallentuna har vi nu tre stationer längs kusten, och det ger våra kunder en bättre och mer kundnära lösning.

Han betonar att affären kommer att ge kunderna större valmöjligheter och snabbare leveranser med en kvalitet som håller högsta klass.

- Genom att nya uppdrag kan förmedlas mellan våra olika stationer och med vår starka entreprenadverksamhet, säkrar vi genom affären jobben i Iggesunds Plast & Målningsteknik, något som känns viktigt för mig som andra generationens ägare till Plast & Målningsteknik.

Den nya marknad företaget riktar in sig på är framför allt infrastrukturprojekt i Stockholmsområdet.

- Nu när vi tillsammans har större personalstyrka kan vi ta jobb på ett helt nytt sätt. Många av uppdragen måste målas på plats. Det kan vi lösa nu, säger Staffan Norberg. Kombinationen av Plast & Målningsteknik entreprenadverksamhet och vår egen station möjliggör nya och större uppdrag. Den här lösningen är perfekt för oss.

Läs mer om Vallentuna Sandblästring